Jumaat, 31 Oktober 2008

PRODUCT DCL secara ONLINE

Salam to all muslim & Hello to everyone out there.
Ini hanya nak tayang 2 produk DCL.





Berminat nat tahu product lain yg ada dalam DCL.. klik
http://simahmail-dclproductonline.blogspot.com/

Selasa, 28 Oktober 2008

Peringatan sesama kite...

he.he.he...
salam semua & hello there..
biar ku tepek kat sini. So, everybody can read le. Malas aku nak post pada individu tertentu.

Harikiamat akan segera tiba dan batu bintang akan terbit, Al'Quran akan hilang dan matahari akan dekat diatas kepala, saat itulah manusia akan panik. Itulah akibat dari kelakuan mereka yang selalu menuruti hawa nafsu dalam jiwa. Dan Barang siapa yang menyebarkan surat ini sebanyak 20(dua puluh)lembar dan disebarkan kepada teman-teman/rekan-rekan anda atau Masyarakat Islam sekitarnya,maka percayalah anda akan memperoleh setelah dua minggu kemudian.Telah terbukti pada seorang pengusaha di Bandung,setelah membaca dan menyalinnya juga menyebarkan sebanyak 20 (dua puluh) lembar, maka dalam jangka waktu 2 (dua) minggu kemudian,dia mendapat keuntungan yang sangatluar biasa besarnya. Sedangkan terhadap orang yang menyepelekannya dan membuang surat ini...
itu je kiriman post yg aku dapat...kira macam tergantung le pulak.

Luahan rasa...

Salam & Hello everyone out there...
Ni..nak cubo cakap BI lak..sobab tongah poning kopalo ni..
As time passed by, day by day my age getting older. As a wife to someone, a mother to four kids, a chemistry teacher & a master student, I have to go through hard routine activities & events. Uhhss..why I let myself to go through this???..waaaaa..
I always cried...not infront of others..but deep inside my heart.
Nak tukar channel le pulak.
Ponek den ni dah. Ikutkan rasa..binasa nanti den ni. Perjuangan den ni..masih panjang lagi. Tak kan dah nak putuih aso kot. Should not in my kamus of life perkataan "putus asa" tu. Den terkenal ngan tabah hati & semangat kontal. Che Wah!!! puji diri sendiri le. Nak tunggu org puji..tak koso den donga ehh..Lai pun, den memang tak goma oghang puji-puji...ghiak nanti...hilang gitu yo pahalo den yg tak cukup lai tu...wakakaka..
Maaf yo..nak menghapu kek blog sondighi. Macam Ucu manja goma tulih kek blog ehh. Ni...den ponyo blog, den punyo suko lah nak tulih camno & apo yo yg tolinteh kek kopalo den yg tgh poning ni...heh.heh.heh..
Cukoplah..mogo jumpo lai kek lain post...
ha.ha.ha..
lapang dado den sikit..dapek luah poghasaan kek sini....yahoooooo!!!!!!

Isnin, 27 Oktober 2008

Jumpa gak aku ngan si Zuraidah ni...

Cuti 4 hari sempena Deepavali ni...best gak. Aku dapat jumpa sahabat yg 24 tahun tak jumpa...si Zuraidah le. Yg pasti, aku dah habiskan masa 2 hari kat KL to jumpa adikku & kekawan ex-afkl. Si kak Teh (adikku), Ana Ahmad & Zuraidah (kekawan ex-afkl).
Tak nak crita panjang-panjang le..just nak show gambar kami je...jgn mareee. Gambar ngan Ana..tak ada tau. terlupa le nak snap. sebab aku selalu berkunjung umah dia. (rasanye dah 3 kali aku gi umah dia). Yg ada hanya gambar aku ngan Zuraidah je...he.he.he..



Nak tayang gambar suami Zuraidah le pulak. So, tgk le gambar kami berempat ye... hubby Zuraidah ada kat sebelah dia tu..he.he.he..

Selasa, 21 Oktober 2008

Terima kasih kat Dik Iss. Alang ambil gambar ni..dari blog adik..
suasana pada 11.10.2008 di KLIA.



Atirah gi India..to do medic.
Mak Lang gak yg tak dapat join. waaaaa....

Sabtu, 18 Oktober 2008

Suasana hari raya aidilfitri 2008 C



Ni...gambar raya gak...tgh daki bukit..ke rumah ngah Mat Diah (sepupu)...kat Kg. Kepis, Dangi..Kuala Pilah, N.9.
Bersama ngan anak bongsu & adik (kak Tam & suami dia).

Rabu, 15 Oktober 2008

Suasana hari raya aidilfitri 2008 B

Salam...
Ini le sebahagian gambar-gambar tetamu yg hadir ke rumahku sempena raya bebaru ni..


ex-students spm 2005


ex-students spm 2005



ex-student spm 1998..
Thanks...kerana memeriahkan rumah cikgu...he.he.he..

Rabu, 8 Oktober 2008

Suasana hari raya aidilfitri 2008

Salam & Hello semua...
Lepas Ramadhan...kini cerita pasal Syawal le pulak..
Ada gambar-gambar yg akan ditayangkan sempena Syawal 2008 ni.
Apapun...la ni, agak bz sikit..so tunggu weekend ok..
(actually tak sabar...)

Selasa, 7 Oktober 2008

Photos to share...

PESANAN TUAH ( dari http://abangtuah.blogspot.com/2008/12/tigers-that-miow.html )

PESANAN TUAH


MELAYU SEBENARNYA HEBAT,

MELAYU JUGA SEBENARNYA KUAT,

SILAP MELAYU MEMBUANG ADAT,

SILAP MELAYU KURANG MAUFAKAT,

SARANAN AGAMA TAK AMBIL BERAT,

AYOH MELAYU UBAH TABIAT,

SEBELUM MELAYU HILANG MARTABAT.


Asas falsafah kehidupan bangsa Melayu mengatakan bahawa

“ hidup bersendi adat, adat itu bersendikan syarak, dan syarak pula bersendikan Kitabullah.”

Adat bersaudara, saudara dipertahankan;
adat berkampung, kampung dijaga;
adat berbangsa, perpaduan bangsa diutamakan.