Rabu, 3 September 2008

Gathering ke-3 afkl-spm84 female (30 Ogos 2008)

Firstly, aku bersyukur sesangat..dapat ketemu ngan kawan-kawan yang 24 tahun tak jumpa. Ami, Ally, Yus, Dick, & Ana MS. Kali ni kami berkumpul di Segamat. Kehadiran seramai 6 keluarga tu, termasuk tuan rumah...masih ceria. Bilangan yang sedikit ni..menjadikan gathering kali ke-3 ini lebih tenang, & santai. Tak de le hiruk pikuk seperti yang berlaku pada first & second gahthering dulu yang happened kat Kota Damansara & Bandar Baru Bangi. Ini le wajah-wajah yang telah matang, yang telah melalui berbagai liku kehidupan..

Di sebelah kiri ni...adalah wajah-wajah suami yang mengiringi kehadiran isteri-isteri mereka ke gathering ke-3 ini. Terima kasih le wahai tuan-tuan semua...membenarkan serta mengiringi kami untuk bertemu setelah hampir 24 tahun tak jumpa. Moga kehidupan tuan-tuan diberkati Allah di dunia & akhirat...amin.
Oleh kerana begitu excited..kerana dapat bertemu, akhirnya...aku terlupa nak ambil gambar makanan yang disajikan.
Di sebelah kanan ini pula..adalah gambar ole-ole yang diberikan oleh tuan rumah (Ana MS- sebagai bekalan & tanda hati..yang kami telah menghadirkan diri ke rumah beliau. Air mineral dan kurma itu adalah sebahagian daripada makanan yang dibekalkan kepada kami untuk dibawa pulang.
Terima kasih pada Ana MS & suami serta anak-anak mereka.
Moga jumpa lagi di gathering ke-4 ...yang entah bila & di mana....
(gambar second generation..tak dapat ditunjukkan..mereka terlalu lincah untuk dikumpulkan bersama..he.he.he...)
Salam & daa.....

1 ulasan:

dak wan ... berkata...

Kak Shima,

Seronoknya dpt jumpa kwn2 lama kan? Kak Ana@Rozana tu maseh maintain cam dulo2 la kak. Yang baju merah tu wan tak ingat, tapi the rest suma maseh clear in my mind walaupun tak ingat nama2 depa tu.

Anyway,last few weeks ada terjumpa kak Maznah, our senior dulu. Dia keja di Bangi skrang ni.

Raya kalau lalu tampin singgah la kg ya! wan balik bahrain 9oct nanti! *hugs*

Photos to share...

PESANAN TUAH ( dari http://abangtuah.blogspot.com/2008/12/tigers-that-miow.html )

PESANAN TUAH


MELAYU SEBENARNYA HEBAT,

MELAYU JUGA SEBENARNYA KUAT,

SILAP MELAYU MEMBUANG ADAT,

SILAP MELAYU KURANG MAUFAKAT,

SARANAN AGAMA TAK AMBIL BERAT,

AYOH MELAYU UBAH TABIAT,

SEBELUM MELAYU HILANG MARTABAT.


Asas falsafah kehidupan bangsa Melayu mengatakan bahawa

“ hidup bersendi adat, adat itu bersendikan syarak, dan syarak pula bersendikan Kitabullah.”

Adat bersaudara, saudara dipertahankan;
adat berkampung, kampung dijaga;
adat berbangsa, perpaduan bangsa diutamakan.