Selasa, 29 Julai 2008

Lost World Of Tambun, Perak, M'sia




Gambar-gambar semasa first time ke Lost World Of Tambun, Perak.
Actually, dah 3 kali pergi kat sini. Mandi-manda ngan anak-anak pada hujung minggu. Di sini, yang paling best ialah mandi manda di longkang besar yang siap ngan ombaknya sekali. First time pusing kat longkang besar tu..takut gak. Second time & seterusnya..kira ok & seronok le pula. Di samping ombak itu..ada juga beberapa station haiwan ngan bunyi sekali. Kalau tak silap..ada stesen gajah, monyet, dan katak.
Nowadays, dah byk perubahan di Lost World Tambun ni. Tak ada ambil gambar pun utk second & third time. Asyik bermain ngan anak-anak je.
Ok le..itu je kali ni.

3 ulasan:

Lonely Paul berkata...

Hello

(^oo^)my bad girl (^oo^) berkata...

Well well well......

dak wan ... berkata...

kak shima, nice photos you have here. A happy beautiful family too!

Photos to share...

PESANAN TUAH ( dari http://abangtuah.blogspot.com/2008/12/tigers-that-miow.html )

PESANAN TUAH


MELAYU SEBENARNYA HEBAT,

MELAYU JUGA SEBENARNYA KUAT,

SILAP MELAYU MEMBUANG ADAT,

SILAP MELAYU KURANG MAUFAKAT,

SARANAN AGAMA TAK AMBIL BERAT,

AYOH MELAYU UBAH TABIAT,

SEBELUM MELAYU HILANG MARTABAT.


Asas falsafah kehidupan bangsa Melayu mengatakan bahawa

“ hidup bersendi adat, adat itu bersendikan syarak, dan syarak pula bersendikan Kitabullah.”

Adat bersaudara, saudara dipertahankan;
adat berkampung, kampung dijaga;
adat berbangsa, perpaduan bangsa diutamakan.