Selasa, 30 Disember 2008

Sesi Persekolahan 2009 bermula

Salam & hello..
Hari ni dah mula meeting guru kali pertama. Esok ada meeting lagi. Tahun ni, kono ngajar Kimia (as usual), Add Maths, Modern Maths, Science, Sivik (5 subjek tu...) Kalau ada perubahan yang lebih baik...alangkah bahagia nye hati ku ni. Apa pun, cam biasa...segalanya ku terima seadanya. Kalau ianya ditakdirkan begitu..utk ku, akan ku usahakan sebaik mungkin.

Ini le buku takwim sekolah & buku rekod mengajar.

6 ulasan:

zamani84 berkata...

Ibu
Cantik buku rekod
Angah pun baru dpt hari ni
Cam same je
Cume negeri sarawak nye warna biru

Simahmail berkata...

salam Angah..
Ia ke sama?... mesti kementerian pendidikan selaraskan tu.

Tahun lalu..ibu warna biru.
Tahun ni je..warna merah meroon tu.
Tahun depan...tak tahu warna apa. Kalau warna berbeza...setiap tahun, bagus gak...hehehe.

Cuti sekolah...ibu sibuk je memanjang. (Angah dah kembali ke Serawak. Entah bila kita akan jumpa...)

aisyah_kz berkata...

Salam ibu..
da nk start mengajar blk yea..
slmt kembali mengajar!!
:)

Simahmail berkata...

Salam Ecah...
Thanks...
Ecah,tahun ni..ibu ngajar form 2,3,4 & 5.
Dasat sungguh...
Apakan daya...waaaa..

2&3- ngajar Sivik tu..
4 ngajar kimia & EST (yg sebelum nye Add maths..)
5 ngajar kimia & Sains..

adoiaii

TERA berkata...

salam ibu... hehe warne buku tu akan2 buku ngan tera... kale oren + merah pekat... apepun slmt kembali brtugas buat kite sumer, jlnkn tugas dgn penuh dedikasi

Simahmail berkata...

Salam Tera...

Ye... Jom kita sama-sama kota kan janji kita...

hehehehe... teringat lagu "Guru Malaysia"

Seingat ibu... 14 tahun sudah..ibu mengajar berlesen dan 1 tahun setengah (tak berlesen).

Kerana pencen umo 58 tahun.. ibu ada 16 tahun lagi...PERGI dan BALIK dari SEKOLAH. Insa'Allah...

Photos to share...

PESANAN TUAH ( dari http://abangtuah.blogspot.com/2008/12/tigers-that-miow.html )

PESANAN TUAH


MELAYU SEBENARNYA HEBAT,

MELAYU JUGA SEBENARNYA KUAT,

SILAP MELAYU MEMBUANG ADAT,

SILAP MELAYU KURANG MAUFAKAT,

SARANAN AGAMA TAK AMBIL BERAT,

AYOH MELAYU UBAH TABIAT,

SEBELUM MELAYU HILANG MARTABAT.


Asas falsafah kehidupan bangsa Melayu mengatakan bahawa

“ hidup bersendi adat, adat itu bersendikan syarak, dan syarak pula bersendikan Kitabullah.”

Adat bersaudara, saudara dipertahankan;
adat berkampung, kampung dijaga;
adat berbangsa, perpaduan bangsa diutamakan.