
Hari ni...nak crita pasal lauk tengahari yang dimasak oleh tanganku sendiri. Actually, monday-friday, hubby akan beli lauk. I hanya perlu masak nasi je. Tetapi, kebelakangan ni, apabila harga minyak udah naik..I suggest to him; "why not I memasak..memandangkan, I do not have any assignments to do anymore, except to complete my thesis. Lagi pun, dapat tentukan kebersihan lauk dan bla..bla..bla.."
Akhirnya, dia pun setuju. Sebenarnya..sepanjang minggu ni..I telah berjaya memasak lauk utk lunch time. Tapi, hari ni baru teringat nak share ngan u all. First lauk...sambal telur mata kerbau. he.he.he.


masak lemak putih bayam (betul ke istilah ni?). Kira ok je le ye. Ni....I guna sayur bayam merah. Hanya I tambah ngan bawang merah kecil, bawang putih plus ikan bilis. Rasanya...ikut lidah I, nyum..nyum..nyum. (Siapa lagi nak pujikan...he.he.he).
Ok le, itu je le nak crita kali ni. Sesiapa yang tgh lapar tu...minta maaf ye...tak dapat nak sajikan untuk u all. Masak utk family yo.
Salam...& Cayalah.. (guna tag line Nubhan AF6)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan