Sabtu, 21 Mac 2009

Peminat AF7


Salam..
Sekadar info ciput je.

Selepas tgk konsert ke-2 AF7, terus semak undian terkini di website astro.
Ternyata Hafiz mendahului rakan-rakan nye yang lain iaitu sebanyak 34%. Dasat persembahan Hafiz ni. Memang sesuai pelajar terbaik dalam kedua-dua konsert yg telah berlangsung.

Sedikit komen dari ibu tentang pelajar AF7 ni..
Pelajar semenanjung suke main-main... & sering buang masa dengan permasalahan emosi mereka sendiri. Sebalik nye, pelajar Sabah & Serawak lebih memberi tumpuan pada apa yang sepatut nye mereka pelajari di AF7.
Huhuhuhu... jgn mareeee.

"Ilmu patut dicari. Jalani kehidupan dengan tenang & sabar. Masalah yang kecil jangan diperbesarkan. Masalah kene diselesaikan dengan kadar segera. Tumpuan pada perkara-perkara penting dahulu."

4 ulasan:

fikri88 berkata...

waa ibu simah..
msh sempat lg tgok yee af..
fik ssh nak tgok wlpon hati nk tgok gak..huhu

Simahmail berkata...

Salam Fik...
Apa kabar?.
Seronok belajar di tempat baru?
Mesti Fik busy study tu...

hahahaha...
Ibu sempat je tengok.
Ambil peluang nonton ngan anak-anak & suami.

ASYIQ berkata...

Ahhh...K shimah peminat setia AF yek...
Ckgu Temenggong siapa lagi yang ada blog???

Simahmail berkata...

Ekin..
Tak tahu le pulak.
Rasa nye, dia org tak minat kot.. blog-blog ni. huhuhuhu

Oh! ya..
Seingat akak, cikgu Zaid ade. Tapi, tak ingat lak url nye...

Photos to share...

PESANAN TUAH ( dari http://abangtuah.blogspot.com/2008/12/tigers-that-miow.html )

PESANAN TUAH


MELAYU SEBENARNYA HEBAT,

MELAYU JUGA SEBENARNYA KUAT,

SILAP MELAYU MEMBUANG ADAT,

SILAP MELAYU KURANG MAUFAKAT,

SARANAN AGAMA TAK AMBIL BERAT,

AYOH MELAYU UBAH TABIAT,

SEBELUM MELAYU HILANG MARTABAT.


Asas falsafah kehidupan bangsa Melayu mengatakan bahawa

“ hidup bersendi adat, adat itu bersendikan syarak, dan syarak pula bersendikan Kitabullah.”

Adat bersaudara, saudara dipertahankan;
adat berkampung, kampung dijaga;
adat berbangsa, perpaduan bangsa diutamakan.