Khamis, 6 November 2008

Minggu-minggu akhir persekolahan di hujung tahun













Ini yg best tentang guru & sekolah. Hujung tahun macam ni...ada je jamuan. Jamuan kelas, persatuan, dll. Tak nak crita pjg. Ini adalah gambar masa jamuan pengawas smkt 2008. Walaupun aku..hanya mula bertugas kembali pada awal Oktober tempoh hari...dia org masih ingat & pelawa aku makan-makan. (Silap haribulan...ada kelas yg beri cenderahati.)

3 ulasan:

Shahkizza berkata...

eeii..bestnye..
ibu ada erita best lagi kat blog saye..bace lah..hehe..

@dDy@ berkata...

cekgu..wah best betui....
naper masa sy jadik pengawas dedolu xder makan2 cam gini ek?
ni mesti ajk2 tertinggi pengawas dedolu maleh nk wat kijer...
muhahahhaahah

Simahmail berkata...

hehehehe...
Baida, jgn kutuk kekawan..tak baik tau.
Tapi, memang grand le dia org...buat kat dewan warisan sek lagi. Itu pun, cikgu tak post byk gambar...Kalau tidak mesti lagi cemburu tu..
heh.heh.heh..

Photos to share...

PESANAN TUAH ( dari http://abangtuah.blogspot.com/2008/12/tigers-that-miow.html )

PESANAN TUAH


MELAYU SEBENARNYA HEBAT,

MELAYU JUGA SEBENARNYA KUAT,

SILAP MELAYU MEMBUANG ADAT,

SILAP MELAYU KURANG MAUFAKAT,

SARANAN AGAMA TAK AMBIL BERAT,

AYOH MELAYU UBAH TABIAT,

SEBELUM MELAYU HILANG MARTABAT.


Asas falsafah kehidupan bangsa Melayu mengatakan bahawa

“ hidup bersendi adat, adat itu bersendikan syarak, dan syarak pula bersendikan Kitabullah.”

Adat bersaudara, saudara dipertahankan;
adat berkampung, kampung dijaga;
adat berbangsa, perpaduan bangsa diutamakan.