Khamis, 20 November 2008

Tea time menu for today

Sepinggan mee bandung..siap disaji...buat suamiku.
(Dia terperanjat..sobab...first time buat mee bandung. Lepas makan...siap cakap lagi...boleh buat lagi next time. Statement ni..kira bagus & motivate aku utk masak memasak lagi..heh.heh.heh...)

Secawan coffee panas dcl...

Ini kuah mee bandung. Snap dari atas le pulak...

mee yang telah siap direbus. Tinggal nak masukkan dalam pinggan & pour kuah mee bandung.... SODAP...

4 ulasan:

ina berkata...

sedapnya mee bandung tu

nanti mana tau ada rezeki aku sampai ipoh...boleh la ko hidangkan aku mee bandung resepi ko ni simahh..

looks tasty!!..congrats...hehe
gomuk la abg ko kalau selalu camni..

zamani84 berkata...

Maksudnya
Makin senang lah hati suami Ibu selepas ini
Hari2 boleh makan best2

Simahmail berkata...

Ina...
hubby aku...memang semakin gemuk.
Cincin batu jet...masa kahwin dulu..dah tak leh pakai...
Sian gak kat dia...

Tapi, dia keep suruh aku masak gak. berselera sikit makan..kata nye..if compare lauk beli kat kedai.

Simahmail berkata...

Ngah Zamani..
Hari Sabtu & Ahad je masak...pada hari-hari persekolahan... &
masa cuti sekolah je....

Tapi, memang suami ibu...nampak senang hati je..bila balik..tgk.. dah ada makanan terhidang...
he.he.he..

Photos to share...

PESANAN TUAH ( dari http://abangtuah.blogspot.com/2008/12/tigers-that-miow.html )

PESANAN TUAH


MELAYU SEBENARNYA HEBAT,

MELAYU JUGA SEBENARNYA KUAT,

SILAP MELAYU MEMBUANG ADAT,

SILAP MELAYU KURANG MAUFAKAT,

SARANAN AGAMA TAK AMBIL BERAT,

AYOH MELAYU UBAH TABIAT,

SEBELUM MELAYU HILANG MARTABAT.


Asas falsafah kehidupan bangsa Melayu mengatakan bahawa

“ hidup bersendi adat, adat itu bersendikan syarak, dan syarak pula bersendikan Kitabullah.”

Adat bersaudara, saudara dipertahankan;
adat berkampung, kampung dijaga;
adat berbangsa, perpaduan bangsa diutamakan.